De auto van: Ivo Hilgenberg

Deze week zijn wij langs geweest bij Ivo Hilgenberg. In deze blog lees je hoe de auto's in zijn familie terecht zijn gekomen en over de geweldige historie van de auto’s.

 

Hoe komt u aan de auto's?

De MGA is door mijn vader gekocht in mijn geboortejaar en de MG PA een aantal jaren later. Toen mijn vader overleed waren de auto's in het bezit van een kennis van mijn ouders. Na een paar jaar heb ik de MG A Coupé teruggehaald, later ook de PA. De PA zat nog in dozen en ik ben er nog steeds mee bezig om deze in elkaar te zetten. Mijn vader had de MG A gekocht door middel van een camera (hij had vroeger een foto winkel) en een financiële vergoeding. Die camera heb ik later ook overgenomen van die oude eigenaar. Ik heb diploma autotechniek gehaald en heb tijdens het werk als automonteur de Fotoacademie Amsterdam gedaan. Ik ben nu fotograaf van beroep.

 

 

Wat vindt u zo bijzonder aan deze auto’s?

Ik vind het zo geweldig dat ze van meerdere eigenaren zijn geweest en ze echt een hele grote en mooie historie hebben. Ik heb bijna volledig kunnen achterhalen vanaf het moment dat de auto's de fabriek uit rolden tot hoe zij zijn doorgegeven. Ik vind het ook zo bijzonder dat de MG PA mogelijk van prins Philip is geweest volgens één van de vorige eigenaren. Dit staat niet helemaal vast, maar ik ben het aan het onderzoeken.

 

Heeft u toekomstplannen met de auto?

Ja ik wil de MG PA natuurlijk weer laten rijden! Ik wil de auto’s ook echt niet als nieuw maken. Het moet echt een sprookje blijven. Ik hou ervan om er over te fantaseren. Ik wil ze graag zelf zo lang mogelijk onderhouden. Als ik ze ooit wegdoe wil ik ze echt aan een liefhebber verkopen. Maar waarschijnlijk blijven ze mooi in de familie.

Heeft u een band met de auto, of überhaupt met auto’s?

Ja tuurlijk! Met deze auto’s omdat ze van mijn vader geweest zijn. En ja ik denk dat iedere autoliefhebber wel weet waarom je een band met auto’s hebt. Het is zo bijzonder dat zo’n auto je van de ene plek naar de andere plek kan brengen.

 

 


U heeft al heel wat uitgezocht, wat bent u allemaal te weten gekomen over de auto?

 

De MG A is volgens verhalen door een Amerikaanse officier nieuw aangekocht die op vliegbasis Soesterberg gelegerd zat. De MG PA is dus mogelijk van prins Philip geweest. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat de MG A een paar keer op circuit zandvoor heeft gereden o.a. in 1975, daar is ook een filmpje van (klik hier voor het filmpje).

Met dank aan: Ivo Hilgenberg (eigenaar auto) en Lars Hoogveld (foto's)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rick van der Heide
2 jaar geleden

Wat een leuk interview; goede vragen waarop de geïnterviewde in detail ingaat. Je leert niet alleen de auto kennen maar ook de eigenaar. Bijzonder ook de samenwerking met de fotograaf. Mooi stuk, onderbouwd met mooie foto’s.

Hetty ten Broeke
2 jaar geleden

Een mooie informatieve blog met prachtige foto’s!

Lijkt u het ook leuk als wij een blog over u en uw auto schrijven? klik dan HIER en meld u aan.