Home » Technische specificaties BMW M3 en M4 bekend

 

BMW heeft de absolute topversies van zowel de 3-serie als de nieuwe 4-serie de Nürburgring-Nordschleife op gestuurd. De nog altijd gecamoufleerde M3 en M4 zijn vanuit alle hoeken te zien, maar interessanter zijn de technische specificaties die BMW van het M-tweetal heeft vrijgegeven.

 

 

Tot op heden was de M340i xDrive met zijn 374 pk sterke 3.0 zes-in-lijn de topversie van de 3-serie, een variant die ook al voor de 4-serie (M440i xDrive) is aangekondigd. Die M Performance-versies moeten straks hun meerdere erkennen in de volwaardige M-versies: de M3 en de M4. BMW geeft nu weg wat we op technisch vlak van dat duo kunnen verwachten.

De M3 en M4 krijgen een 480 pk sterke 3.0 zes-in-lijn, een machine die fors sterker is dan de krachtcentrale in de vorige M3 en M4. Ter vergelijking: de vorige M4 stampte als Competition 450 pk naar de achterwielen. Ook van de nieuwe M3 en M4 komen straks extra potente Competition-uitvoeringen. Deze zijn maar liefst 510 pk en 650 Nm sterk.

 

 

De M3 Sedan en M4 hebben in 480 pk sterke trim een handgeschakelde zesbak. De Competition-uitvoeringen zijn voorzien van een achttraps M Steptronic-automaat. In de basis zijn de nieuwe M3 en M4 achterwielaangedreven. Later volgen versies met xDrive-aandrijving.

Medio september worden de nieuwe M3 en M4 officieel gepresenteerd.